Παρουσίαση αποτελεσμάτων 2ου Σταδίου Πανελλαδικής έρευνας της ΕΛΛΟΚ για τη στάση των ασθενών με καρκίνο/επιβιωσάντων στην πανδημία COVID-19 και τη θεραπεία τους

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ παρουσιάζει σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 12:00-13:00, τα αποτελέσματα της έρευνας την οποία διεξήγαγε σε συνεργασία με την IQVIA την άνοιξη του 2021, για την στάση και την εμπειρία των ασθενών με καρκίνο και τη θεραπεία τους κατά το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας του Covid-19, τον χειμώνα 2020-2021.

H έρευνα, η οποία αποτελεί το 2ο στάδιο της αντίστοιχης έρευνας η οποία είχε υλοποιηθεί το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2020 (1ο στάδιο), υλοποιήθηκε μεταξύ ογκολογικών ασθενών το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ασθενείς με καρκίνο κατά την επαφή τους με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας μας και το πως βίωσαν οι ασθενείς με καρκίνο τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της, τις επιπτώσεις που είχαν στην διάγνωση, τη θεραπεία, και τη ζωή τους κατά την δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας.

Η αξιολόγηση και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων θα αποτελέσουν τον πλέον τεκμηριωμένο οδηγό για ουσιαστικές προτάσεις προς την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους στην ογκολογική περίθαλψη φορείς της χώρας μας ώστε να επιτύχουμε βελτίωση των συνθηκών εξασφάλισης της συνέχειας της ογκολογικής περίθαλψης και εξάλειψη των ανεπαρκειών που εμφανίσθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Η υλοποίηση της έρευνας έγινε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και η επεξεργασία δεδομένων και η επιμέλεια της παρουσίασης από την IQVIA. Η έρευνα για την εμπειρία και στάση των ασθενών αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκστρατείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου «Καρκίνος εν μέσω της πανδημίας Covid-19».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω διαδικτύου από τις σελίδες του Facebook και της ιστοσελίδας https://covid19.ellok.org/ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα μας και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα). 

Η Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του 2ου σταδίου της έρευνας όπως και η εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου «Καρκίνος εν μέσω της πανδημίας Covid-19», πραγματοποιείται με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των Εταιρειών:
Astrazeneca, Bristol Myers Squibb, GlaxoSmithKline, ΙQVIA, Roche, Βιανέξ

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο